U 12. kolu «Slavonac» je gostovao u do sada prijateljskim Račinovcima. Pišemo «do sada», jer ovo je više ličilo na bojišnicu, a ne utakmicu protiv prijateljske ekipe. Grbavi teren je bio «idealan» za igru (piriza i pale, a ne nogomet), ako izuzmemo nekoliko cm lišća koje je bilo po cijelom igralištu, pa ako niste pažljivo pratili loptu, na trenutke se ista i gubila u lišću. Od samog početka sve je prštalo od «prijateljskih» startova sa očitom namjerom da se ozlijedi igrač.

Sudac se trudio koliko je mogao da obuzda protivničke igrače, ali nakon verbalnih prijetnji i nekoliko stotina psovki i on je izgubio samopouzdanje, te počeo razmišljati samo o tome kako će preživjeti ovo suđenje. Uglavnom, sredinom poluvremena nakon jednog prekida, Reki je glavom zabio gol (poznata kombinacija Godanja i Rekija još od pionira u Cibaliji), te se na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 1 : 0 za Slavonac. Početkom drugog poluvremena, domaćin je iz prekida izjednačio nakon što su protivnički igrači unijeli našeg golmana i loptu u gol. Prekršaj na vrataru kao kuća, ali razumijemo i suca koji zbog bojazni za goli život jednostavno nije smio svirati prekršaj. Nakon toga ponovno iz prekida, odličnim volejom, Reki povećava na 2 :1. Nedugo zatim nakon udarca Ike koji vratar kratko odbija Mladen Braovac zabija za 3 : 1. Reša je zamijenio Dadu koji je vodio pravi mali rat sa protivničkim igračima, Ðemba je ušao umjesto Mladena, Ivo Zovkić umjesto Satare, a Čobi je zamijenio Iku pred sam kraj utakmice. Pet minuta prije kraja, dosuđen je kazneni udarac za ekipu Račinovaca, te su isti smanjili rezultat na 3 :2, što je i bio konačan ishod utakmice. Na kraju utakmice, domaći igrači su svim silama pokušali ozlijediti glavnog suca. Poslije smo saznali da su domaći igrači trebali dobiti od Vrbanje 5 gajbi piva ako ne izgube, pa stoga razumijemo njihov gnjev prema nama. Ipak, «žuja je zakon».

U predigri su naši pioniri odličnom igrom pobijedili domaću ekipu Račinovaca sa 3 : 1. Ovom pobjedom su se probili na drugo mjesto, te nastavili niz odličnih igara. Ekipa juniora je u četvrtak izgubila od Pos. Podgajaca sa 8 : 0, a u subotu uopće nisu otišli odigrati utakmicu protiv B.Grede, te su izgubili sa 3 : 0 (bolje i 3, nego 8 ili više). Slijedi i novčana kazna, ali «nema veze Jazz će to platiti».

Samo nekoliko sati nakon što je objavljena vijest da smo prvi nogometni klub u Hrvatskoj sa WAP uslugom (pozivanje rezultata i tablice preko mobitela), naš klub se po prvi put od postavljanja stranice susreo sa pojmom «Digital terorismus». Naime, naša stranica je u subotu bila samo djelomično dostupna, a u nedjelju je stranica «riknula». Prema dosadašnjim saznanjima tragovi Hackera vode preko Sejšelskih otoka, Zemlje Džurumbije u Africi, do «Terra mistica» Indije preko Egipta do Račinovaca, Gunje i Vrbanje. Sve je ovo brižno pripremljeno da bi se utakmica u Račinovcima odigrala pod dosad neviđenim pritiskom, kako na terenu od strane igrača i publike, tako i na Internetu. Međutim naši majstori nogometa prikazali su izvanrednu psihičku stabilnost i tri puta proparali mrežu njihovog golmana. Isto tako brzo je reagirao voditelj našeg informatičkog centra Slave Mikulić i uz pomoć našeg Hackera Joe Paradajza brzo «odmrznuli» stranicu. Bravo dečki !!!

Voditelj informatičkog centra Slave Mikulić i Joe Paradajz voditelj
“Digital AntiHacker” odjela užurbano otklanjaju Trojance iz Račinovaca, Gunje i Vrbanje
Share: