Članak kasni zbog događaja koji su se desili u Privlaci, te smo željeli hladne glave napisati ovaj tekst, ali i tri dana poslije, malo što se promijenilo u sagledavanju onoga što se desilo u Privlaci.Gostovanje u Privlaci se pokazalo kao nešto puno više od samog nogometa. Iz   ranijih članaka o Slavoncu se već zna da pola igrača ne igra zbog kartona i ozljeda.

I za ovu utakmicu smo se nekako «skrpali», ali ponovno smo imali istu želju za pobjedom. Nakon ove utakmice se vjerojatno više ne možemo ni skupiti za utakmicu. Ponovno smo dobili dva crvena kartona, a žuti kartoni koje su dobili ostali igrači onemogućuju im nastup u nedjeljnoj utakmici, pa su tu još i kazne iz proteklih kola i ozljede, tako da su nam za nedjelju ostaje svega 5 standardnih igrača koji mogu igrati, a preostalu šestoricu moramo negdje «iskopati».

                I ova utakmica je pokazala svu apsurdnost ove lige, ali i nešto više. Na suce se više neću ni obazirati, jer u stvari svako kolo i svaki članak koji mi pišemo bi trebao biti samo o njima i njihovim hirovima, glupostima, potkupljivanju, aferama  …. Nažalost u ovoj državi ili u samom HNS-u, a kamo li  u Ž.N.S. Vukovarsko-srijemskom, ne postoji institucija ili osobe koje bi se pozabavile ovakvim stvarima, a kamo li nešto poduzele.

                Uglavnom, već u 15. minuti dolazimo u vodstvo golom Bijele. Stvaramo još nekoliko polu-prilika, ali ne zabijamo. Domaćin nemoćan, osim što su njihovi redari, tj. službene osobe bile nadmoćne u vrijeđanju naših igrača tijekom cijele utakmice. Odmah na početku drugog poluvremena sudac daje drugi žuti Bresu (crveni), a odmah nakon toga pomoćnik pokazuje na 11 metara za goste (njihov igrač je pustio krik u naših 16 m i to je naravno kazneni udarac). Privlaka iz kaznenog udarca u 53. minuti poravnava rezultat. Iako sa igračem manje, domaćin nam ne uspijeva stvoriti niti jednu izglednu priliku. U 59. minuti delegat isključuje trenera Slavonca Pavu Kustura, kako on navodi, zbog hvatanja za vrat i tu dolazi do prekida utakmice koji je trajao oko 5 minuta. Poslije toga isključuju nam i Gipu i to nakon što je glavni sudac svirao prekršaj za nas na Gipi koji je gradio loptu da izađe u gol aut, protivnički igrač pokušavajući doći do lopte pravi prekršaj na istom, ali onaj isti pomoćnik koji je pokazao na 11 metara, ponovno zove suca i kaže da je Gipa kod tog prekršaja udario u predjelu glave protivničkog igrača i za to mu daje izravni crveni karton. Nakon toga od jedne izbijene lopte, koj se odbija od domaćeg igrača i sa nekih 20-ak metara završava u golu. Sudac ubrzo svira kraj utakmice.

                Pri izlasku iz terena, Drago Prkačin (navijač domaće ekipe) se zalijeće među naše igrače i udara u glavu Josipa Stojanovića i tada dolazi do općeg haosa. Nakon toga spomenuti navijač uzima bocu piva razbija ju, a ostatkom boce se ponovno zalijeće među nas. Svi smo ostali živi. Nakon toga dolazi policija.

                Privlaka – Slavonac 2:1

PA ZAR JE TO NOGOMET!!!????

JUNORI

                Utakmica protiv B. Grede je odgođena.

PINIORI

                Pioniri su gostovali u Bošnjacima i odigrali 1:1.

VETERANI

Veterani su zadnjem kolu gostovali kod Rokovaca kojima je trebala pobjeda da prođu u play-off, koji je Slavonac osigurao davno prije. Pošto je Rokovcima trebala pobjeda, tako su i igrali, tj. nisu birali sredstva da dođu do pobjede. Na ovakvim utakmica koje bi trebale biti nešto poput rekreacije, može se vidjeti više grubosti nego li na utakmicama seniora. Da ne duljim, Rokovci su pobijedili sa 1:0. Veterani Slavonca su završili na drugom mjestu.

RASPORED UTAKMICA

Gradište, srijeda, 18.05. u 20,00 sati, pioniri protiv Cerne, prijateljska

Vinkovci, petak, 20.05. u 18,00 limači 2000.2001., 2002,2003., i  19,00 sati 2004. g.

Gradište, subota, 21.05. u 17,30, juniori, protiv P. Podgajaca

Gradište, nedjelja, 22.05. u 17,30 seniori, protiv Frankopana iz Rokovaca,

Ponedjeljak, Gradište, 23.05. u 17,30 vetrani play-off, protiv HAŠK iz St. Jankovaca

Share: