07.02.2011. godine u prostorijama HNK Cibalia Vinkovci održan je plenum klubova 1. ŽNL VS sa slijedećim dnevnim redom:

  1. Otvaranje sjednice i pozdravna riječ,
  2. Izvješće Komisije za natjecanje, Komisije za određivanje sudaca i Disciplinske

Komisije 1. ŽNL VS,

  1. Rasprava po izvješćima
  2. Početak natjecanja u 1. ŽNL sezona 2010/11-proljeće 2011. godine,
  3. Različito

Predstavnici komisija su podnijeli svoja izvješća. Iz tih izvješća proizlazi da je sve sjajno i bajno. Suci su dobili prosječne ocjene oko 8,30. Nije bilo nikakvih većih problema…..

Čitatelj ovog teksta ili osoba koja je nazočila toj sjednici, a nije upoznata sa stvarnim stanjem u ligi, zaključila bi kako nam je super. Međutim, sve je to daleko od prave istine. Naravno, u početku nitko od sudionika, tj. predstavnika klubova nije imao što za reći, te sam osjećao potrebu da kažem svoje viđenje lige.

                Nije bilo kola u kojem nisu napravljeni veći «gafovi» sudaca. Svi propusti i svi problemi se svaljuju samo na klubove. Međutim, da ne duljim i ne nabrajam stvari na koje se ionako nitko neće ni osvrnuti, predložio sam konkretne mjere koje mogu poboljšati sustav natjecanja, a to je slijedeće: 

  1. Kako utakmica ne bi trajala ili bila skraćena (ovisno kako kojem klubu odgovara – ako imaš povoljan rezultat, utakmica se završava sa istekom vremena bez obzira na prekide ili broj zamjena, tj. ako rezultat za «podobnu» ekipu nije povoljan, tada se igra dok rezultat ne bude povoljan do u nedogled), delegat ili glavni sudac treba pokazati koliko se nakon isteka vremena još igra.
  2. Na utakmice poslati delegata koji je što bliže mjestu odigravanja utakmice, kako bi se smanjili troškovi prijevoza,
  3. Za smanjenje troškova sudaca, neka ŽNL VS sufinancira u određenom postotku suce,
  4. Suci koji se delegiraju za prvo kolo, neka sude i drugo kolo istoj ekipi koja je bila domaćin prvo kolo, a izvlačenje sudaca za treće kolo se odnose na klubove koji su prvo kolo bili gostujuća ekipa, te i njima sude i slijedeće kolo gostovanja. Znači delegiranje sudaca bi bilo 1, 3, 5, 7, 9, 11, 13,15 i 17 kolo.

Na kraju ono najbitnije. Na kraju sezone će ispasti 2 kluba u niži rang, a minimalno 4 kluba idu u viši rang.

Plenum klubova 1. ŽNL VSŽ – bilo je povuci potegni

Share: