U nedjelju, 16.10.2011. Slavonac je 10. kolo gostovao na uvijek užarenom terenu u susjednoj Cerni i  `ladno pobijedio 0:2. Djelovali smo kao lokomotiva protiv šinobusa. Ipak je Slavonac, barem trenutno, za klasu jača ekipa od nejake Cerne. “El clasico” je ovaj puta privukao veliki broj gledatelja, od kojih je naših bilo duplo više od njihovih. Jedino je falio Sirćo Jr., a saznajemo da su Ceranci

tražili od FIFA-e da mu se zabrani ulazak na stadion jer on sam nadglasa kompletnu Ceransku publiku. Šta ćeš kad dječko ima jako grlo, njegove glasnice vibriraju na 4 GHz sa outputom od 160 dB. Uvod u utakmicu, kako to obično biva u ovakvim utakmicama, oprezan i siguran sa obje strane. U 30. minuti Miro zabija za 0:1. Početak drugog pluvremena Cerna pravi lagani pritisak, ali nedorečeno i bez jasnog koncepta. Slavonac u 63. minuti golom Ife zabija za konačnih 0:2 i bio je to znak da je utakmica gotova.

Tomislav ipak bez konkretne šanse, odnosno iole izrađene akcije koju bi mogli smatrati kao podlogu za neku šansu. Slavonac pak s druge strane imao je još 3 100% šanse (Prkić N., Bijela, Ćaro) i nedosuđeni penal. Nogometni estetičari možda nisu bili oduševljeni izostankom profinjenih i lucidnih akcija, ali Slavonac neumoljivo drobi sve pred sobom, pobjeđuje, zabija, stvara šanse i čvrsto drži prvo mjesto na tablici. A što ćete više? Možda je ovo signal stručnom vodstvu da za potrebe vjerne publike par minuta malo odigra u stilu “Samba di Janeiro”.

JUNIORI

Juniori su u subotu igrali u Gradištu protiv Županje ’77 (bivši Šlajs). Iako je na početku sezone bilo dvojbeno dali ćemo uopće imati juniore, trener Mario je primijenio neke policijske metode koju su dale rezultate u svakom pogledu, te sada juniori ostvaruju samo pozitivne rezultate. U ovoj sezoni još ne znaju za poraz. Tako je i bilo u ovoj utakmici koju je Slavonac dobio sa 6:0.

PIONIRI

Pioniri su trebali igrati sa Račinovcima, koji jednostavno nisu došli zbog straha od rezultatske katastrofe, pa su smatrali da je bolje ne doći i izgubiti sa 3:0, već dobiti tucet golova. Naravno, to nije dobro za nogomet, ali tu ne možemo ništa napraviti.

LIMAČI 

Limači su gostovali u Rokovcima. Rokovci su ekipa koja nas je u dva navrata u prijateljskim utakmicama visoko porazila. Ipak, ovaj puta nije bilo tako. U odličnoj igri, naši limači su napokon «pokazali zube» i odigrali 1:1, te tako osvojili prvi bod.

Predlimači su sasvim druga priča. Ponovno su pokazali svoju srčanost i zalaganje, te su pobijedili sa 6:0.

VETERANI          

Veterani danas u 17,00 sati (17.10.2011.) gostuju u Rokovcima, što je ujedno i zadnja službena utakmica u ovom dijelu sezone, jer su 3 ekipe odustale od daljnjeg natjecanja. Rezultati dosadašnjih utakmica;

DatumMjestoVrijemeDOMAĆINGOSTRezultat
05.09.GRADIŠTE18,30SLAVONACOtok0:0
12.09.CERNA18,00Tomislav CernaSLAVONAC4:4
19.09.GRADIŠTE17,30SLAVONACCroatia–N.Jank.5:3
26.09.NIJEMCI17,30LovorSLAVONAC3:3
10.10.GRADIŠTE17,00SLAVONACDILJ5:1
17.10.ROKOVCI17,00FRANKOPANSLAVONAC 
Share: