POBJEDA U KUP-u  Igrači Slavonca su 08.08.2012. godine u B. Gredi odigrali prvu službenu utakmicu i to KUP utakmicu NS Županja protiv Šokadije iz B.Grede. Ovo je trebalo biti i prvi pokazatelj u kakvoj smo formi.

               Trener je po prvi puta odabrao taktiku sa 4 igrača u zadnjoj liniji. Točnije to je trebala biti formacija 4 – 4- 2. Utakmicu smo dobro otvorili i dominirali, ali nismo stvarali prigode. Sredinom prvog dijela, odigravamo jednu brzu akciju po lijevoj strani koju Mladen Braovac završava pogotkom. Samo 2 minute kasnije Šokadija poravnava rezultat. Čim smo krenuli sa centra, golman domaćina izlazi van svoga šesnaesterca i izbija loptu na centar, ali ju Gipa sa 45 m vraća u gol za novo vodstvo Slavonca 2:1. To je bio i rezultat prvog dijela. U drugom poluvremenu iz jednog prekida Godanj glavom zabija, ali ne za 3:1 već za 2:2. Ipak Mladen Braovac ponovno zabija za 3:2. Pred sam kraj utakmice iz jednog prekida Bijela zabija za konačnih 3:3. Zabili smo si 2 autogola. Nakon toga se pristupilo izvođenju kaznenih udaraca, te smo na taj način pobijedili sa 7:6, jer je Čiro obranio četvrti kazneni udarac, a peti su gosti promašili, dok su svi naši izvođači zabili golove.

               Ovom utakmicom smo dokazali da nije sve tako crno, tj. da igramo 2. ŽNL bili bi vjerojatno u vrhu iste. Također smo se uvjerili da neznamo igrati u formaciji 4-4-2.

Share: