Ovaj nogometni tjedan već su u subotu otvorili juniori. Oni su inače po individualnoj kvaliteti sigurno u vrhu lige, međutim kada tu individualnu kvalitetu treba podrediti kolektivu, sve pada u vodu. Ipak, gostovanje u Gunji je prošlo vrlo dobro. Domaćini su prvo poluvrijeme završili sa vodstvom od 3 – 0, ali u poluvremenu su se naši igrači napili vode sa «lude žile» koju su ponijeli iz Gradišta,

i tada u drugom poluvremenu zaigrali kao da su popili Asterixov napitak, te glatko zabili 3 gola i izjednačili. Mogli smo i pobijediti, ali trener Slave to nije dozvolio, jer kaže « ne bi bilo u redu pobijediti u gostima»

U nedjelju su u Rajevo selo otputovali pioniri i seniori. Busom, naravno. Prvo su nastupili pioniri. U odličnoj igri i posjedu lopte u korist naših igrača od 83 – 17 %, nismo realizirali stvorene prilike, te smo utakmicu završili sa 1 – 1. Bitno je za istaknuti da smo u posljednjoj minuti utakmice promašili jedanaesterac. U zaostaloj utakmici, pioniri su 01.05. pobijedili Račinovce sa 3-1.
      Tada nastupaju seniori. Gledatelja 27, od toga 14 iz Gradišta. Temperatura 27 oC. Oslabljeni za Saru i Jokera, koji nisu mogli nastupiti zbog kartona, te najbitnijeg igrača kada igramo u gostima «hrabrog Srđu». On je «opravdano» izostao jer roditelji su mu slavili godišnjicu braka (tako smo čuli). Ipak i tako okrnjeni, ušli smo ozbiljno u utakmicu. Napokon smo odigrali kao na treningu. Brza «pas» igra (SAMBA) brzo je dala rezultat, jer protivnik je tako nešto mogao vidjeti samo u ligi prvaka, te smo u samom otvaranju golom Ife poveli sa 1-0. Nedugo zatim Braovac (konobario je cijelu noć u svatovima) zabija drugi, pa i treći gol. Nakon samo 20-ak minuta bilo je 3 – 0. U 30-oj minuti kapetan Godanj snažnim udarcem sa 37,42 m dere mrežu protivničkom vrataru, te povećava vodstvo na 4-0, što je i ujedno bio rezultat prvog poluvremena. U nastavku, kada smo očekivali pravi potop domaćina desilo se suprotno. Odmah na otvaranju drugog poluvremena domaćin iz nepostojećeg jedanaesterca smanjuje na 1 – 4. Tada Ifa promašuje «zicer», a iz iste akcije domaćin smanjuje na 2-4. Samo što smo krenuli sa centra, rezultat je bio 3-4. Do kraja prava drama, ali 3 boda su odnešena u Gradište. Treba istaknuti da smo imali još 8 «zicera» koje nismo realizirali. Poslije utakmice «fešta» je bila dugo u noć, te su se žalili stanari okolnih ulica, jer na fešti je bio i «pričao tiho» Čaro.

Ipak, ovo je samo uvertira pred veliki derbi u nedjelju protiv Vrbanje.

Na novom stadionu neumorno se radi dan i noć.

 Tuna brižljivo njeguje teren za utakmicu protiv Vrbanje

Share: