U nedjelju (20.02.2011.) je odigrana uzvratna prijateljska utakmica između Slavonca i Bedema iz Ivankova. Prije dva tjedna smo ih pobijedili sa 1:0 u Ivankovu pa su gosti došli motivirani da nam uzvrate za taj poraz. Tako su se i postavili od prve minute, te su nam nametnuli svoj tempo igre. Ubrzo nakon jednog kornera, Bedem dolazi u vodstvo. Drugi gol je bio preslika prvog, ali uz dodatak

već tradicionalnog uzvika golmana «moja» ili «ja» i svi mi upućeni u tajne nogometa smo znali što to znači. Lopta je u našoj mreži, a ne u rukama golmana. Tako je i bilo i gosti su poveli sa 2:0. U samoj završnici primili smo i treći gol. Naš golman je bio 10 metara od lopte, a protivnički igrač 34,7 metara od lopte, s tim da je u jednom trenutku i zastao, ali opet je uspio doći do lopte prije našeg vratara i zabiti gol. U drugom dijelu gosti su nam lagano zabili još tri komada i održali lekciju iz nogometa.

A sada vedrija strana utakmice. Neupućeni bi pomislili da je utakmica završila sa 6:0 za goste, međutim, u 79-oj minuti je dosuđen kazneni udarac za Slavonac, te su gosti «napali» i izvrijeđali suca, te je ovaj svirao prekid utakmice. Uprava kluba je odmah uputila dopis novom predsjedniku HNS-a kao i snimku incidenta, te je utakmica expresno registrirana 3:0 za Slavonac, a Bedem je kažnjen sa izbacivanjem iz 1. Županijske lige u 4.-u ligu, tj. u ligu iznad ove. Nadalje, manje upućeni ne znaju da su gotovo svi naši igrači na utakmicu došli direktno iz svatova, te su u sebi imali u prosjeku 0,80 promila alkohola, a poznato je da je najviše dopuštena razina alkohola u krvi 0,50 promila. Mi smo željeli provjeriti da li je ministarstvo bilo u pravu kada je odredilo 0,50 promila kao gornju granicu za alkohol i moramo priznati da su bili u pravu. Nadalje, pokazalo se da čak i igrači koji nisu pili, a nalazili su se u blizini igrača koji su popili previše, od njihovog zadaha se i ovi opiju. Primjer na utakmici je bio Tiho, koji nije pio, ali u jednom trenutku je promašio čistu loptu, a razlog je bio jer je vidio dvije, pa je odabrao krivu. Također smatramo da se ne trebamo bojati za budućnost našeg nogometa, jer Bijela je bio ponajbolji igrač na terenu, a tek su mu 42 godine. Iz priloženog je jasno da što više imaš godina to bolje igraš. Pošto mi imamo dosta igrača koji nemaju toliko godina, zaključak se nameće sam po sebi – što stariji sve bolji, a to ujedno i drži onu narodnu «na starima svijet ostaje»!

Share: