U zadnjem 13.-om kolu jesenskog dijela prvenstva, Slavonac je uvjerljivom igrom pobijedio ekipu Budućnost iz Šiškovaca sa 5:2. Naši su poveli sa 1:0 već u 2 minuti, dočekavši nespremne sve prisutne novinare, koji još nisu bili raspakovali svoje kamere i naštelali fotoobjektive, već su kod Tune u spremištu ispijali zadnje piće. Odmah je bilo jasno da ćemo ovu utakmicu pobijediti, a tako je i bilo tijekom cijelog susreta.Šiškovci mlada i žilava momčad ipak nije uspjela ozbiljnije parirati našim majstorima. Iako je kišilo okupio se priličan broj navijača, a veliki dio je utakmicu pratio iz Saloona kluba uz talandaru. Kuharska ekipa ovaj put je bila pojačana gurmanskim expertima Mariom Blaževićem, Džajom, Debom i Đerom koji nisu štedjeli znanje, začine i mirisne trave, a bogme niti rakiju staru nekoliko godina, da bi pripremili prave delicije za gladne Veprove, protivničke igrače, kao i mnogoljudnu publiku poslije utakmice. Golove su postigli Satara već na početku utakmice, Ćaro u briljantnoj solo akciji, Iko na centaršut Srđe, autogol na centaršut Mladena Braovca i Godanj iz “velike” udaljenosti (1,22 m) na superpreciznu asistenciju Reše. Faš je u par navrata pokazao zašto nosi dres sa brojem 1., Srđo je duhovitim potezima izluđivao protivnike kao i trenera Rohačeka, Satara (glokna) pošto je zabio gol počeo više misliti na talandaru, Piksi kao zadnji igrač je svojim munjevitim ubacivanjima u protivnički šesnaesterac ostavljao Miću da rješava najdelikatnije obrambene zadatke i to sa velikim uspjehom (izuzev jedne pete koju protivnik uopće nije skužio, nego je slučajno dobio loptu), Piter – “Terminator sa staklenog mosta” iako Šiškovčanin i povrijeđen odigrao je u velikom stilu.

Godanj je igrao nadahnuto, i svojim kiflicama i zemičkama pakirao šanse suigračima, Braovac je svojim frljicama po mokrom terenu izludio Iku i Rekija, Iko je napokon zabio gol nabijajući cijenu svom budućem transferu (Jazz će biti u velikim problemima ako Babogredac koji je dobio na lotu baci oko na ovog rasnog napadača i ponudi milijun kuna), Reki je imao odličnu volejčinu i bacanje na loptu glavom (najljepši neuspjeli potez utakmice – šteta što nije ovjekovječeno kamerom). Premda je bilo svježe, ulazak Reše donio je dodatnu svježinu na travnjak koji je lebdio terenom, a njegova legendarna “preklapača” bila je velika enigma za dečke sa staklenog mosta kao i asistencija za gol Godanju. Zovkić je cijelo vrijeme lukavo žuljao aut liniju i poput strijele se usmjeravao put gola. Jocker je svojim ulaskom dodatno pojačao igru svojim ubitačnim presingom, obrana ga udara kopačkom u glavu (pogrešno izabrano mjesto), zatim ošamućen od udarca u glavu ulazi u šansu proigravanjem Godanja (preko veze) koju nije uspio zabiti. Džemba-Džemba ulazi i dokazuje da nije bez razloga što današnji stručnjaci misle da je pred njim vrijeme velikog napretka, a svojim brazilskim fintama izmamio je uzdahe malobrojnih navijačica koje su poslije utakmice tražili autograme. 

Kopa je izostao sa utakmice zbog svinjokolje, ali je obećao kasnije donijeti svježe krvavice i čvaraka, što se nije desilo. Dado zbog kartona također nije nazočio ovom spektaklu, ali nakon utakmice se pojavio i bez stida pokidao 6 krmenadli i 8 kobasica. Zvona Merdžan je „polagao“ za pomoćnog suca, a zbog svoje brzine obavio je posao za oba pomoćna. Gaga (glavni sudija) je poterao drugog pomoćnog koji je sa kuharima ispijao frakliće rakije, dok je Zvona jurio od 16 do 16. 

Sve u svemu jedna nezaboravna partija na kraju jesenskog dijela prvenstva. Nakon utakmice razdragana publika seli se u Saloon kluba gdje uživa u kobasu i krmenadli. Tuna za šankom brzo je potrošio zalihe piva i dodatne zalihe gajbi dovežene su traktorom. Potom je uslijedilo lagano opuštanje, razgovori o propuštenom u ovom dijelu prvenstva, analiza utakmica i igrača iz svih mogućih i nemogućih perspektiva, i svako je dijelio svakome mudre savjete, te što i kako dalje. Ovakva koncentarcija nogometnih experata na jednom mjestu je rijetka i neuobičajena pojava. Već tradicionalni turnir u stolnom nogometu na kraju sezone, iako pomalo oslabljen neigranjem Miće i Kope, osvojili su Godanj i Šargija, a protivnici su igrali ko kuvane nogice (Faš i Dano te Joker i Reša). Vidimo se i na proljeće…

Veprovi jurišaju na talandaru

Prvi gol je pao u 2 minuti

Stalna dominacija

Za vrijeme utakmice kulinarski majstori, Mario, Džaja, Deba i Đero neumorno rade

Predsjednik Jazz dogovara zadnje detalje sa Ljubićem- šefom logistike, a Zvona kao pomoćni sudac suši zastavicu

Visoka lopta

Ćaro Junior – po mnogima igrač utakmice

40-godišnjak iz Gundinaca brani za Šiškovce- stara kost

Godanj na slobodnjaku

Klupa strpljivo čeka svoju šansu

Adžo-novopečeni Šiškovčan – čovjek kojem je najteže bilo na utakmici- srce mu se paralo kada

bi pao gol, bilo da zabije Slavonac ili Šiškovci

Zračni duel

Marko Dubravac – Joker ošamućen u teškom dvoboju pita tko je ugasio svjetlo

Kiša nikom ne smeta osim onima koji nemaju kišobran

Uglednici kluba pokušavaju sa zaposlenim Gagom “popričati”

Trener Zvonko Rohaček u analizi sa igračima

Jazz, Piksi, Čobi, Joker i Piter- analiza poslije utakmice

Reki, Satara i Reša ubijaju pivkana

Analitičari razglabaju detalje

Predsjednik Jazz prebit će dugove sa Godanjem ovom prekrasnom porcijom kostiju za njegovog psića

Share: