Slavonac je 29.08.2012. odigrao prvu domaću utakmicu u višem rangu. Igrali smo protiv ekipe FEŠK-a iz Feričanaca. U odnosu na prošlu utakmicu na golu je bio Čiro umjesto Reljanovića i Aca je igrao desnog bočnog umjesto Coce.

Već u 13. minuti gosti nas probijaju po desnoj strani i nakon nabačene lopte protivnički igrač nakon zakašnjele reakcije Ace i Čire, zabija glavom za 1:0. Cijelo prvo poluvrijeme gosti su dominirali, ali unatoč tome, Braovac u jednoj situaciji izlazi sam pred vratara, ali ne zabija, a ubrzo nakon toga i Vučić je sam ispred gostujućeg vratara, ali ni on ne zabija. U drugom dijelu odmah u igru ulaze Švabo i Coca, a iz igre izlaze neprimjetni Aca i Pero Čolakovac. Ove zamjene su se pokazale odličnim potezom, te odmah preuzimamo kontrolu nad utakmicom i stvaramo prilike. U 63. minuti Coca probija po desnoj strani i centrira, a Braovac glavom zabija za 1:1. Gotovo identična situacija u 81. minuti sa istim izvođačima i Slavonac sa drugim golom Braovca dolazi u vodstvo od 2:1. Odmah nakon toga Čaro koji je ušao 58. minuti umjesto Vučića se nalazi u odličnoj situaciji, ali sa svega nekoliko metara ne zabija. Tada Švabo vara protivničku obranu i kada smo očekivali gol, on «nesebično» dodaje Braovcu koji ne zabija. I tada kazna. Gosti koji su bili u nokautu u 85. minuti nakon nekoliko neuspješnih izbacivanja lopte naših igrača, gostujući igrač sa 13. metara glavom prebacuje Čiru za 2:2. Od tri udarca u utakmici, zabili su nam 2 gola.  Pokušali smo zabiti još jedan gol, ali Gipa u zadnjim sekundama utakmice ne zabija.

            Gostima je pripalo prvo poluvrijeme, a nama drugo. Možemo žaliti za propuštenim prilikama, ali jednostavno nam nedostaje iskustva za ovakve utakmice. Utakmica korektna, suđenje odlično. Gosti su napravili 24, a mi 18 prekršaja. Mi smo izveli 6 kornera, a gosti 2.

Već u subotu u (01.09.2012.) u 17,30 igramo u Osijeku protiv Grafičara.

Share: