Nakon prošlog kola i šoka u Cerni, još jedan šok u Gradištu. Zbog kartona u Cerni, nisu mogli igrati Ifa, Gipa i Velimir. Za nas je to velik hendikep, jer smo znali da nam ekipa iz Frankopana iz godine u godinu stvara probleme u igri, tj. u ishodu utakmice. Također, sudačka nepravda iz Cerne je također među igračima i ljudima oko kluba ostavila duboke tragove.

Zato su u Gradište poslali suca Menđušića kao ne bi bilo “repova” nakon utakmice. Da ne bi slučajno bilo nepošteno od strane Slavonca. On nam je u Gradištu sudio 2 utakmice i dosudio 3 penala za goste. Publika ogoročena, tj. ono malo što još dolazi gledati ove lakrdije od utakmica tj. suđenja. Vrijeđanje, napetost i nezadovoljstvo su riječi koje opisuju atmosferu na tribini i oko nje. U 10. minuti nakon izvedenog auta, Mioć odlično reagira i lobom zabija za 1:0. Igramo dobro, opasni smo, ali ne zabijamo. Mioč iz slobodnog udarca pogađa prečku, lopta se odbija od gol linije, ali ne ulazi u gol. U 29. minuti penal za goste. Za nas je to strana rečenica i pojam kada igramo u gostima, ali u Gradištu je to nešto sasvim normalno za gosta. Nakon Cerne, smatramo da je svaki dosuđeni kazneni udarac dosuđen za gosta u Gradištu, neopravdan. Reljac brani kazneni udarac, ali se lopta ponovno odbija do gostujućeg igrača koji zabija za 1:1. Ipak, u 33. minuti nakon kornera sa lijeve strane, lopta se odbija do Čare koji manirom veterana (lagano i sigurno) vara 2 protivnička igrača i zabija za 2:1. Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao. U drugom dijelu u 55. minuti sporna situacija. Gostujući igrač ruši Peru Čolakovca u 16-ercu. Svi su uvjereni da je to kazneni udarac osim suca Menđušića. Trener Ilić u nevjerici, a opet, kada je to za Slavonac dosuđen kazneni udarac. Ogorčenje i bijes na sve što se događa Slavoncu, od strane sudaca, ekalira salvom probranih rečenica od strane trenera Ilića ka sucu Menđušiću. Ovaj trenera udaljava sa klupe i pedantno upisuje svaku riječ, da bi kazna bila što veća. Naravno, mjerodavne ne zanima uzrok takvog ponašanja igrača, trenera …. već će se uredno pozvati na najstrože mjere propisane člankom ….. Da bi se eventualno iskupio za nepravdu Slavonca, sudac Menđušić u 60. minuti gostujućem igraču daje 2. žuti odnosno crveni karton, a u 67. min. još jedan gostujući igrač dobiva 2. žuti odnosno crveni karton. Imamo 2 igrača više. Odmah pravimo “mrtvu” šansu, ali Galović sa svega 3 m glavom ne zabija. I tada u 73. minuti nakon lošeg ispucavanja Nikole Prkić, gostujući igrači zabijaju za 2:2. Ipak, ostalo je još 20 minuta do kraja utakmice te nismo sumnjali u pobjedu Slavonca. U 80. minuti Lovrić dobiva povratnu loptu na 5 metara, golman je ostao na prvoj vratnici, tj. gol je bio prazan. Svi smo već proslavili gol, a lopta ne da nije završila u golu, već je skoro pa pogodila korner zastavicu. Do kraja utakmice nismo upjeli zabiti gol, te gost presretan odlazi kući sa osvojenim bodom. U subotu igramo zadnje (NAPOKON) kolo u Županji sa Sladoranom.

JUNIORI su u posljednjem kolu izgubili od domaće Sladorane sa 2:1.

PIONIRI su u posljednjem kolu u P. Podgajcima pobijedili sa viskokih 8:0.

LIMAČI su u četvrtak igrali protiv S. Mikanovaca i pobijedili sa 4:0. Golove su zabili Luka, Blaževac i Gabi 2. U subotu su igrali u Vinkovcima protiv istoimene ekipe i pobijedili sa 3:1. Sva 3 gola je zabio Leo.

Share: