U zadnjem kolu jesenskog dijela prvenstva Slavonac je ugostio ekipu Zrinskog iz Bošnjaka. Pred oko 150 gledatelja na svinjokoljskih –2oC igrači Slavonca su odigrali odličnu utakmicu. Iako bez prvog vratara Čire koje je pauzirao zbog 3 žuta kartona i Pitera koji također nije nastupio zbog 3 žuta kartona, ponovno smo odigrali utakmicu bez dobivenog gola. Točnije, igrači Zrinskog su nam uputili samo jedan udarac u okvir gola.

– Slavonac  jesenski prvak  2011/12. –

Slavonac je nastupio u slijedećem sastavu: Francek na golu, Bijela, Tiho i Nikola zadnja linija, Godanj, Čaro i Guma u vezi, Ifa i Gipa na bokovima i Mladen i Miro u napadu.

Odmah na početku utakmice smo nametnuli svoj stil igre što je rezultiralo kaznenim udarcem u 12. minuti. Čaro je primio jednu dubinsku loptu u šesnaestercu, krenuo prema golu gdje ga protivnički igrač ruši i sudac dosuđuje kazneni udarac. Mladen Braovac uzima loptu, ali dolazi do prekida jer je sudac isključio fiziotarapeuta protivničke ekipe pa se čekalo da isti napusti teren. Nakon toga Mladen izvodi penal, ali golman Poje ga brani, te rezultat ostaje 0:0. Tada vršimo dodatni pritisak, Miro probija po desnoj strani i odigrava povratnu loptu i Mladen Braovac zabija za 1:0 (22. min.). U 30. min. već je 2:0, a strijelac je ponovno Mladen Braovac. Primio je loptu u 16 m i preciznim udarcem pogađa tik pored lijeve vratnice. To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena. Na kraju prvog poluvremena se desila zanimljiva situacija. Nakon jednog prekida Zrinskog, lopta dolazi do naših igrača koji kreću u kontru 3:1, ali sudac svira kraj poluvremena. 

U drugom dijelu nastavljamo sa dobrom igrom i akcijama. Prvo Ifa ne zabija sa svega 5 m. Nakon toga u sličnoj situaciji se našao i Tiho, ali ne zabija ni on, da bi Godanj nakon proigravanja Mire zabio u 65. minuti za 3:0. Imali smo još dosta šansi, ali rezultat se nije mijenjao. U igru su još ušli Švabo, Božić, Mori i Aca, ali se rezultat se nije mijenjao do kraja utakmice. Miro ponovno nije zabio, ali je imao 2 asistencije. Za pohvaliti je i publiku koja je po ovoj hladnoći došla pogledati ovu utakmicu te svaki dobar potez nagrađivala pljeskom. Ovom pobjedom smo samo potvrdili prvo mjesto jesenjeg dijela sezone i to sa velikih 10 bodova razlike. 

Nakon utakmice svježa kobasica sa roštilja sa tek završene svinjokolje je upotpunila slavlje proslave prvog mjesta.

Sada već polako gledamo i ligu iznad gdje su klubovi iz našeg nogometnog središta u gornjem dijelu tablice. Tu posebno ističemo Bedem i Gunju koju su u ovom kolu «kiksali» jer Gunja izgubila sa visokih 4:3 u Čepinu, dok je Bedem odigrao samo 2:2 u Ivankovu protiv Sladorane.

.

 .

Share: