U nedjelju (11.03.2012.) Slavonac je igrao prvu proljetnu službenu utakmicu. Protivnik nam je bio HAŠK Sokol iz Jankovaca. Unatoč vrlo hladnom i vjetrovitom vremenu početak proljetnog dijela prvenstva je došlo pogledati oko 150 gledatelja. 

            Trener Slavonca je prije utakmice prvo morao odabrati 18 igrača od ukupno 23. Ispali su Bres, Gašo, Bili, Pero i Mori. U prvih 11 su nastupili: Ćiro – golman, Tiho – zadnji, stoperi – Bijela i Nikola, bokovi – Ifa i Gipa, veza – Čaro, Godanj i Braovac, te u napadu – Švabo i Miro. Utakmicu su sudili Goran Kolar – glavni sudac iz Vukovara, a pomoćnici su bili Ivica Šikić i Josip Šokčević oba iz Gunje.

            Utakmicu smo otvorili mlako, te smo dozvolili gostima da nam nametnu svoj način igre, te već u 19. minuti gosti udarcem Ivana Jurić sa nekih 30-ak metara u vratarev donji lijevi kut dolaze do prednosti. Ni nakon toga se nismo trgnuli niti odigrali bilo što vrijedno spomena. Ipak u 31. minuti Miro bježi protivničkoj obrani, te ga gostujući obrambeni igrač ruši u gol šansi, a bio je posljednji obrambeni igrač, za što dobiva direktni crveni karton. Iz tog slobodnog udarca Braovac «dodaje» loptu golmanu. Sa igračem više ostali smo zbunjeni jer mi smo navikli igrati sa igračem manje, a ne više. Do kraja poluvremena NIŠTA. Publika u nevjerici gleda da li je to ona ista ekipa iz jesenjeg dijela. Tvrde za sve su krivi dresovi Hrv. reprezentacije koje nosimo, te da igramo kao i reprezentacija, što i nije daleko od istine. Trener na poluvremenu pokušava razdrmati ekipu i uvjeriti ih da mogu puno bolje, jer gore od ovoga ne može.

            Početkom drugog dijela krećemo nešto bolje, ali sve je to daleko od onoga što možemo i znamo. Gostujući igrači na sve moguće načine simuliranjem pokušavaju dobiti na vremenu, te tako nakon jedne takve situacije naš trener dolazi u sukob sa gostujućim fizioterapeutom, te ga glavni sudac udaljava sa terena, te od 52. minute ostajemo i bez trenera. U 63. minuti radimo prvu izmjenu i iz igre izvodimo neprimjetnog Švabu, a ulazi Goran Prkić, a u 69. minuti izlazi Ćaro, a ulazi Bule. To je bio ključ za daljnji tijek utakmice. Nismo sigurni jedino da li je bitniji izlazak Čare ili ulazak Gorana. Goran koji je veće prije slavio momačku jer cura mu je, misli on, trudna 3 mjeseca, dok doktor i ostali tvrde 6 mjeseci, a on fura s njom ??? mjeseci, ali to ga nije zbunilo da donese preokret u utakmici. Prvo Braovac solo dionicom iznuđuje jedanaesterac koji sam i realizira u 82. minuti, a smo 3 minute kasnije Goran odigrava odličnu loptu za Miru, koji vješto zaobilazi golmana i zabija za 2:1. Presudili su im Prkići. U igru još ulaze Aca i  Piter, te do kraja stvaramo 2 odlične prigode, ali rezultat ostaje 2:1. Unatoč lošoj igri uspjeli smo pobijediti.

            Nakon utakmice «loša» vijest. Domar Durdov nas je obavijestio da mu je rođendan, tj. već 41. godina, te nas počastio delikatesama iz pušnice. Iako nas je uvjeravao da će to biti dostatno i za još 2 treninga, iskusni kulinarski gurman i znalac Mario Blažević je znao pravu istinu. Sačekao je da ode sva publika i pola igrača i tek tada iznio na stol hranu, koja je izdržala svega 4 minute, a onda je ostao samo prazan tanjur kojeg je Bijela gledao kao da će ga pojesti, pa ga je Mario sklonio.

            Sljedeće kolo igramo u Vinkovcima protiv Dilja u nedjelju 18.03.2012. u 15,30 sati.

Image
Image
Share: