U vječitom derbiju Slavonac u 1. kolu proljetnog djela 1 ŽNL u uzbudljivoj i napetoj utakmici preokrenuo rezultat i pobijedio Tomislav iz Cerne rezultatom 2:1 Početak proljetnog djela Prve županijske nogometne lige nije mogao proći bolje za domaćina, NK Slavonac. Uknjižena su tri boda nakon teške i napete utakmice na punim tribinama prema nekim procjenama bilo je oko 400 gledatelja.

Gotovo polovicu činili su navijači iz susjedne Cerne sa kojima su nogometni ogledi utakmice na koje se dolazi i predstavljaju svaki puta neku vrstu derbija. Viđen je i veliki broj gradištanaca-gasterbajtera koji su iskoristili uskrsne praznike i nazočili vječitom derbiju. Oba kluba nalazila su se visoko na ljestvici (3. Tomislav, 4. Slavonac) a Cerna se uspjela prošle godine izvući od ispadanja iz lige zbog reorganizacije i proširenja lige pa neki govore i o snažnom ceranskom lobiju. Ipak ove godine Tomislav je jedna potpuno drukčija momčad koja svoju igru temelji na izvrsnoj obrani sa iskusnim igračima među kojima je svakako najzvučnije ime vratak Marić, koji je dugo godina bio vratar prvoligaša Cibalije. Autor teksta se sjeća utakmice prije 13. godina kada su nas dobili u Gradištu sa 2:1 (oni se borili za 1. mjesto a mi za opstanak u istoj ligi) i primjećujem iste igraće u ceranskom sastavu:Nesek, Bičanić, Tompa, kapiten (zaboravio prezime) + Reki koji . Kada su on i BijelaJsada igra za nas. Nesek je i onda bio star ulazili u duele mnogima su navirala sjećanja na ledeno doba i prekambrij, a tehnički direktror Jazz je izjavio da ga zabranjeno više od 2 igrača od preko 40 godina pa se nije niti raspremao.

Utakmicu su obilježila promjenjiva razdoblja dominacija jedne ili druge momčadi. Nekih ozbiljnijih incidenata nije bilo, par žutih kartona a ceranci su izvukli malo deblji kraj, što je i sasvim razumljivo jer se igra u Gradištu, generalno fer utakmica. Prvo poluvrijeme pripalo je cerancima nakon što je njihov igrač raspalio sa 30 metara i iznenadio našeg vratara. Naši su preuzeli inicijativu ali ništa od realizacije i na poluvrijeme se otišlo sa 0:1.

Drugo poluvrijeme domaći igraći krenuli su agresivnije (ušao Ifa) i nakon desetak minuta rušen je Frček u 16.m a sudac svira penal. Loptu uzima Mirko Godanj, stavlja na kreč, puca u golmanovu desnu stranu. Marić brani i već su počele kružiti teorije zavjere, naime Godanj je ceranac.

Bolja igra Slavonca urodila je plodom pa sredinom 2. poluvremena Bijela izjednačuje. Redaju se prilike i poluprilike da bi pred kraj utakmice Frček doveo domaćine u vodstvo 2:1. Nakon toga gosti pritišću, naši prave kontre ali rezultat se ne mijenja i Slavonac knjiži nova 3 boda.

U sjeni derbija Slavonca i Tomislava iz Cerna, u subotu su juniori igrali utakmicu protiv provoplasirene ekipe Jadrana iz Gunje. U veoma lijepoj i borbenoj utakmici naši juniori su pobijedili rezultatom 2:O. Za pohvaliti je gol Gaše iz slobodnog udarca sa 20-ak metara.

Pioniri su u Štitaru poraženi od puno jače i veće momčadi piniora od kojih su neki već za vojsku sa 3:1.

prenosimo sa gradiste.com 

Slavonac – Tomislav 2:1


Frček 1:1        
Bijela 2:1

Share: