vidor 006.jpg

            U 23. kolu koje je igrano 22.04.2012.g. Slavonac je bio domaćin Vidoru-Matijević iz S. Laza koji se nalazi na 4. mjestu tablice. Ovo je bio derbi ovoga kola. U sastavu Slavonca je došlo do određenih promjena, te je umjesto Nikole zaigrao od prve minute Bule, a umjesto Braovca koji je pred utakmicu došao sa puta – Pero Čolakovac.

            Utakmicu otvaramo vrlo dobro i stvaramo početnu inicijativu. Ipak, u 10. minuti golman Čiro kasni na jednu loptu i pravi prekršaj na rubu 16-erca, te dobiva žuti karton. Iz tog prekida gosti pogađaju vratnicu, a odbijenu loptu pospremaju u naš gol za 0:1. Ovaj gol nas nije obeshrabrio već nastavljamo sa napadima, pa u 22. minuti na Miri je dosuđen kazneni udarac kojeg Godanj pretvara u izjednačenje za 1:1. Nakon toga vršimo dodatni pritisak, ali rezultat se do kraja poluvremena ne mijenja.

            U poluvremenu iz igre izlazi Pero, a ulazi Braovac. Ovom zamjenom smo dobili na brzini i atraktivnosti igre. U 60. minuti probijamo po desnoj strani, Miro nabacuje na drugu vratnicu gdje utrčava «mladi» Bijela i glavom zabija za 2:1. Već u 62. minuti Miro ponovno probija po desnoj strani i ubacuje loptu koju Čaro pokušava smiriti, ali se ona nespretno odbija, ali na njegovu sreću odlazi u gol, te Slavonac vodi 3:1. U 69. minuti nakon 10-ak odličnih proigravanja, Ifa podvaljuje loptu Miri koji zabija za 4:1. Nakon ovog gola, trener «Crni» iz igre «vadi» Čaru, Bijelu, Buleta i Miru, a u igru uvodi Acu, Kuterovca, Božića i Bilog. Tada naši igrači još pojačavaju tempo i Mladen Braovac koji je imao golgeterski post poput Toresa napokon zabija gol u 82. minuti za visokih 5:1. U samoj završnici utakmice Iva Božić zabija za konačnih 6:1.

            Slavonac je odigrao briljantnu utakmicu. Publika koja je ponovno došla u velikom broju je bila oduševljena igrom, te je svaku dobru akciju nagradila gromoglasnim pljeskom. Sve u svemu u nedjelju je bila prava privilegija biti igrač ili dio publike NK Slavonca iz Gradišta. Gosti iz S. Laza su bili fer i korektni, iako ih rezultat nije mazio. Nakon utakmice ponovno jelo sa roštilja. Ovom pobjedom Slavonac se veoma približio osvajanju prvog mjesta, te ga od matematičke potvrde dijeli još samo 7 bodova.

            U sjeni ovog rezultata još jedna odlična vijest. Miro Prkić je u subotu odigrao probnu utakmicu za NK Osijek. Iz neslužbenih izvora saznajemo da je bio dobar, a ovo je još jedna potvrda njegove kvalitete, a i rada NK Slavonca. Jedini problem bi mogao nastati u slučaju da Miri kažu da mora «samo» još posložiti neke stvari u glavi.

            Ovim putem čestitamo i rođendan velikom fanu i vođi navijača NK Slavonca u dalekoj Americi Petru Ilić.           

vidor 004.jpg
vidor 007.jpg
vidor 008.jpg
vidor 009.jpg

JUNIORI, PIONIRI I LIMAČI

            Juniori su u izgubili sa 3:0 od Drenovaca, dok su pioniri, limači i predlimači bili na gostovanju u B. Gredi, gdje su im Babogredci očitali lekciju iz nogometa i pobijedili u svim kategorijama. Pioniri su izgubili sa 4:0, limači sa 3:1, a prelimači sa 4:0. 

vidor 003.jpg
vidor 001.jpg
vidor 002.jpg
Share: