U nedjelju 17.04.2011.g. je odigrana vrlo zanimljiva utakmica protiv Vrbanje. Slavonac je opet bio u situaciji da treba pobijediti. Vrlo smo dobro otvorili utakmici sa dvije odlične prilike Rekija, ali golman gostiju je obranio. Vršili smo stalni pritisak, ali nismo mogli zabiti gol. Pred kraj poluvremena sudac prekršaj na Rekiju u 16 m izvlači točno na liniju 16 m (najblaže rečeno – zanimljivo). U drugom poluvremenu u 57 min. sumnjivi kazneni udarac za Slavonac. Kako se ne bi povlačilo pitanje da li je penal bio ili ne,

izvođač Mladen Braovac puca na način da golman Vrbanje može obraniti (fair-play). Već u 60 min. Mladen uzima jednu loptu na boku prolazi protivničke igrače i zabija za 1:0. U 69 min. Gipa odmjerenim udarcem pod prečku zabija za 2:0, a Bijela u 71. min. glavom pogađa prečku, nakon čega lopta ulazi u mrežu za 3:0. Poslije smo stvorili još pet 100 %-tnih situacija, ali nismo zabili.  Tada trener mijenja golmana i daje priliku i mladim igračima, što je na kraju rezultiralo da smo u 88 minuti primili gol za 3:1, te u 90 min za 3:2. Zvižduk suca nam donosi olakšanje i nova 3 boda. Utakmica odlična sa puno prilika i jako gledljiva. Publika zadovoljna igrom. Najveću ocjenu na utakmici je dobio Jazz, kojim se svojim ranim izlaskom zbog ozljede lože (17 min) utakmicu usmjerio prema pobjedi.

Odlična utakmica limača

LIMAČI

Limači uzrasta od 1-4 razreda su još u petak odigrali utakmicu protiv vršnjaka iz Cerne. Veoma zanimljiva utakmica sa mnogo šansi, preokreta i suza. Naši limači su poveli sa 1:0. Tada Ceranci poravnavaju rezultat, ali vrlo brzo odlaze na 2.1, pa na 3:1. Do kraja utakmice Slavonac uspijeva tek ublažiti poraz na 3:2.  Već u ovoj ranoj nogometnoj fazi, moglo se vidjeti da se Slavonac ne mora brinuti za svoju nogometnu budućnost. Fasciniraju potezi određenih igrača, pogotovo s obzirom na njihovo godište, a igraju kao da su iskusni igrači.

Nažalost, poražavajuće je to da je svoju djecu došlo pogledati tek nekoliko roditelja, koje kao da to uopće ne zanima. Nadam se da će se to promijeniti.

PIONIRI

Pioniri su igrali protiv P. Podgajaca i naravno pobijedili. U proljetnom dijelu prvenstva pioniri su pobijedili sve utakmice. Strijelci su bili: za 1:0 Čolakovac Martin, a za 2:0 Šimo Milišić. Ovakvi dobri rezultati nisu slučajni već su plod rada. Trener pionira Mario Ivanšić-Gipa, koji već drugu sezonu radi sa njima na odličan način i prenosi svoje iskustvo na njih.

JUNIORI

Juniori su gostovali u Gunji i izgubili sa 3:2. Gunja je već u 13 min. povela, a u 16 min. je bilo 2:0. Nakon toga Tomić smanjuje na 2:1 u 28 minuti. U drugom dijelu u 68 Gunja odlazi na 3:1, da bi u 85 minuti Božić zabio za konačnih 3:2.

VETERANI

Veterani u derbiju kola lige veterana na gostovanju u BiH kod Dinama iz D. Mahale uzeli sva tri boda. U vrlo zanimljivoj utakmici Slavonac je već u prvom poluvremenu riješio sve dvojbe oko pobjednika, jer na kraju prvog poluvremena je bilo 3:0. U drugom dijelu rutinski smo priveli utakmicu kraju i pobijedili sa 4:1. Da pobjeda bude još vrjednija, treba naglasiti da nije igrao ni Jazz ni Mića. Jazz zbog ozljede obje lože, a Mića zbog gradnje «kineskog zida». Ovom pobjedom veterani su potvrdili prvo mjesto, ali imaju utakmicu više od drugoplasiranog Salaša iz Tordinaca koji ima isto bodova kao i Slavonac. Već u četvrtak (21.04.) u 17,30 sati veterani u Gradištu igraju protiv Jankovaca.

Share: