FESTIVAL NOGOMETA U GRADIŠTU Ovaj tjedan ljubitelji nogometa su stvarno imali razloga za zadovoljstvo. Već u subotu, limači su odigrali prvu povijesnu službenu utakmicu od postojanja kluba. Nakon njih su igrali predlimači. U popodnevnim satima igrali su pioniri i juniori, a u nedjelju su igrali seniori, dok danas igraju veterani s napomenom da su sve utakmice igrane u Gradištu. Pravi festival nogometa.

05.09.2011. je povijesni datum – limači Slavonca odigrali prvu službenu utakmicu

Slavonac u direktnom okršaju za prvo mjesto pobijedio Radnički 3:2

SENIORI

               Nedjelja, 04.09.2011. godine, temperatura visokih 32 C, gledatelja oko 350, a ako se računa po kilaži, onda i preko 500 gledatelja. Protivnik Radnički iz Vukovara koji je do ovog kola dijelio prvo mjesto sa Slavoncem. Trener Ilić nije mogao računati na ozlijeđene u KUP utakmici u Gunji – Bresa i Pitera, što je dovelo do određenih rotacija i to na način da je Mladen prebačen u napad, a Čaro u vezu. Utakmicu smo odlično otvorili jer već u 5 minuti Mladen zabija za 1:0. U slijedećem napadu Čaro puca sa 20-ak metara i pogađa vratnicu, a gosti u slijedećem napadu tj. u 9. min. gosti poravnavaju na 1:1, a u 13. min. dolaze u vodstvo. Tada se pokazalo da je ekipa iz Vukovara opasna iz prekida jer su nam kod svakog prekida stvarali probleme. Bez obzira na primljeni zgoditak i dalje vršimo pritisak, te u 19 minuti Miro zabija za 2:2. Godanj ga je iz jednog prekida na desnoj strani pogodio u glavu, ali gol se piše Miri. Nakon toga gosti pogađaju stativu, te iz novog prekida su već savladali golmana, ali lopta pogađa Gipu koji je bio na gol liniji. Mi uzvraćamo sa dvije 100 %-tne prilike Mladena i Tihe, ali rezultat se do kraja poluvremena ne mijenja. U drugom dijelu Slavonac vrši pritisak, ali gosti koji su se povukli na 30-ak metara od svoga gola uspješno su branili. U 75. minuti gosti ostaju bez igrača koji je dobio drugi žuti. Tada vršimo dodatni pritisak, ali lopta jednostavno neće u gol. Kada su svi mislili da je utakmica gotova, Miro u 90. minuti zabija za 3:2. Odlična utakmica za sve ljubitelje nogometa.

Slijedeće kolo gostujemo u Soljanima.

JUNIORI

              Juniori su u subotu igrali protiv Gunje. Za juniore nastupaju i pioniri, jer ove godine imamo problema sa okupljanjem juniora.  Rezultat je bio 1:1. Gol za Slavonac je postigao Pero Čolakovac, koji u posljednjoj minuti susreta propustio odličnu priliku za pobjedu.

PIONIRI

             Pioniri su u Gradištu igrali protiv Drenovaca. U odličnoj utakmici pioniri Slavonca su pobijedili sa 8:2., Golove su postigli: Blažević Marko  3, Čolakovac Martin 2, Ljubić Josip 2 i Pavičić Marko 1.

LIMAČI I PREDLIMAČI

                U prvoj službenoj utakmici limača u povijesti kluba Slavonac je ugostio ekipu  Graničara. Trener limača je svjetski priznati stručnjak koji ima brojna priznanja od UEFA-e (naravno – šala) – MARKO DUBRAVAC. Utakmica zanimljiva, ali se vidjela trema naših igrača koji nisu uspjeli u potpunosti prezentirati svu čaroliju nogometnog znanja koju posjeduju u svojim nogama, ali se i tada moglo vidjeti da tu ima nekoliko nogometnih dragulja. Utakmicu smo izgubili što je potpuno nebitno, a prvi povijesni gol za limače je postigao ŠITUM GORAN.

                Nakon njih su nastupili predlimači, tj. igrači 2004. i 2005. godište, te su i oni okusili naboj prave utakmice. Bitno je za istaknuti i veliki broj djevojčica koje igraju u ovome uzrastu, što dodatno uljepšava ovu kategoriju. I svega viđenog, Slavonac se ne mora brinuti za budućnost nogometa u Gradištu.

 VETERANI

Veterani su odigrali prvo kolo lige veterana protiv veterana Otoka. Trebala je to biti relax utakmica koja bi bila uvod u ono što poslije slijedi, tj. u jelo i piće. Međutim, gosti su se potrudili da ne bude tako. Gorak okus prijevare, poniženja i još puno negativnih stvari su jedino što je ostalo nakon ove VETERANSKE utakmice. Čovjek ne može da povjeruje što su sve pojedinci u stanju napraviti da ne bi slučajno izgubili jednu utakmicu veterana. Kao da se igra na život ili smrt. Na kraju: utakmica je završila 0:0 i svi su preživjeli.

Share: