Pozdrav svim posjetiteljima naše stranice a posebno onima koji su gladni informacija o 1. ŽNL Vukovarsko-srijemske. Jedan od upućenijih i sa dobrim vezama u ovoj ligi je svakako Mirko Godanj koji je igrao za gotovo sve ekipe s ovog područja. Upitali sm

o ga čime se misli baviti nakon što završi uspješnu karijeru, odgovorio je da ga sve više zanima sportsko novinarstvo te da već ima i konkretnih ponuda od vodećih talijanskih i engleskih TV kuća. Zato iz njegova pera pogledajmo što se kuha u 1. ŽNL.

Ova liga posebno je zanimljiva ove godine jer se jako puno ekipa bori za opstanak (ne zna se koliko) a razlog je tome što tri ekipe ispadaju a njih popunjavaju tri prvaka iz 2 ŽNL naše Županije. Jedna od njih je naravno naša ekipa NK Slavonac iz Gradišta koja je jedina sigurna (osim ako nas pravnim putem ne spriječe-jer sve je moguće u HNS-u) a ostale dvije će se morati još boriti. Zatim bi mogla ispasti još po neka ekipa, ako bi ne daj Bože ispala Sladorana, Otok ili Bedem u ovu ligu. Jer navedene ekipe u 4. HNL Istok ne stoje baš sjajno. Kada bi sve ispalo u najboljem redu po navedene klubove, da ne ispadnu iz 4. HNL, a da prvak iz 1. ŽNL uđe u 4. HNL, jedino u tom slučaju iz navedene lige ispada dvije ekipe. Mi se nadamo takvom raspletu, ali najbolje da sačekamo da se prvenstvo završi jer previše je računica oko opstanka i ispadanja iz navedenih liga. Prvenstvo 1. ŽNL započelo je (tj. nastavljeno) u nedjelju, 09.03.2008. Rezultate i tablicu ove lige možete pratiti na našoj stranici. Nadam se da ćemo je kvalitetno ispratiti do posljednjeg kola. Što se tiče ekipa iz ove lige svi su pokušali pronaći kvalitetna pojačanja, da li su u tome uspjeli vidjet će se kroz prvenstvo. Tako se prvoplasirani Fruškogorac pojačao sa Andrijom Kolakom, Markom Polo i Sinišom Boban. Vođinci su se pojačali sa iskusnim Slavkom Drljom i trenerom Ratkić Franjom. Frankopan iz Andrijaševaca se pojačao sa trenerom Jurom Petrovićem i Ivezićem koji su prešli iz Županjske Sladorane. Naši susjedi NK Tomislav Cerna pojačala se sa dva igrača Plavšićem i Červenjakom ali su puno izgubili sa odlaskom dva stupa obrane Acom i Čobijem. Čobi je trebao preći tj. vratiti se u Gradište (stari vepar ) ali odlaskom njegove djevojke u Zagreb gubi mu se svaki trag. Od igrača koji su nama zanimljivi je sigurno Drmić Jerko-Đery vratar i bivši trener NK Budućnosti iz Šiškovaca koji je u zimskoj stanci obukao dres Sremca iz Ilače. Nama je zanimljiv i zbog toga što je rastjerao naše vratare dolaskom na jedan Gradištanski trening. Ali sve se dobro završilo vratari su se vratili kada su vidjeli da im status nije ugrožen.

Odličan start NK Tomislava iz Cerne u nastavku prevenstva 

Share: