Novajlija u 1. ŽNS ekipa iz Soljanja odigrala je prijateljsku utakmicu u Gradištu protiv Slavonca. Željeli su utvrditi koliko će moći pokazati u ovome rangu. Igrači Slavonca umorni, jer su u nedjelju igrali u Drenovcima, a u ponedjeljak i utorak su imali naporne treninge. Ekipa Soljana poletna, ambiciozna i pojačana za nekoliko igrača iz Bošnjaka i Graničara, rezultirala je time da su se na tribinama našli svi koji nešto znače u nogometu na području Bošnjaka, Soljana, a i šire ( menadžeri, političari…).

 Slavonac je igrao u sastavu; Faš na golu (Čiro je na moru, a Francek je na sedmnodnevom kirbaju u Tramošnici), Bijela zadnji, Tiho i Čaro stoperi, Godanj, Guma i Braovac u vezi, Ifa lijevo, Gipa desno, Miro Prkić (novo ime u Slavoncu) i Bres u špici. Rezerve su; Piter, Bili, Kuterovac, Aca i Morientes. Ozlijeđeni su Nikola Prkić (pala mu klada na nogu) i Božić. Gašo je počeo raditi, a Bule je na moru, a Mića i Jazz su prejaki za ovaj sastav. 

Slavonac već u 10 min. dolazi u vodstvo golom Mire Prkića. Nakon samo 15 min. bilo je 2:0, strijelac ponovno Miro Prkić. Vidjevši da smo dominantni, Bijela poklanja jednu loptu protivnicima koji smanjuju na 2:1, te se ponovno vraćaju u susret. Do kraja poluvremena Gipa zabija za 3:1. U drugom dijelu prvo Mladen povećava na 4:1, pa Ifa eurogolom lijevom nogom zabija za 5:1. Tada u igru ulaze svi preostali igrači, te Soljanji smanjuju na 5:2. U slijedećoj akciji sudjeluju čak 3 Prkića. Guma oduzima loptu i dodaje Miri, a ovaj nesebično prosljeđuje do Morija koji zabija za 6:2. Konačnih 7:2 postavlja Tomić. Soljani u šoku, ali mi smatramo da je za ovako težak poraz kriva rasvjeta, jer gostujuća ekipa još nije igrala pod rasvjetom.

Publika u nevjerici. Ne mogu da vjeruju da tako dobro igramo, te su odmah nakon utakmice nezadovoljni napustili tribine jer nisu imali materijala za prigovaranje.

U nedjelju u B. Gredi u 18,00 igramo protiv kup utakmicu protiv Šokadije.

Share: