Strah se širi ligom. Svi se boje N.K. «Slavonca» iz Gradišta i njihove «ubojite petarde». Čak i FIFA-e planira izmjeniti svoj pravilnik nakon zahtjeva ostalih uplašenih klubova lige, jer prema njemu se ne smiju koristiti zapaljiva sredstva za vrijeme utakmice, a N.K. «Slavonac» trpa «petarde» svojim protivnicima. Kompromis bi trebao biti da se po utakmici daje više od pet golova.

Dakle, utakmica u Soljanima je započela predigrom pionira. Tu se također moglo vidjeti da budućnost gradištanskog nogometa nije upitna. Utakmica je obilovala minijaturama naših pionira. Nismo imali sportske sreće, te je utakmica završila rezultatom 1 : 1, ali i ovim rezultatom, naši pioniri su zadržali prvo mjesto. Tada nastupaju seniori. U sastavu nema ozlijeđenog Ike i Sare, Dade, te Dane, ali njegove razloge nedolaska neznamo.

U sastavu nije bilo ni Jazz-a na sveopće zadovoljstvo protivničkih igrača i publike, jer oni još uvijek pamte prošlogodišnju utakmicu. Već u 11-oj minuti Reki zabija prvi, te u 15-oj drugi gol nakon odbijene lopte iz slobodnog udarca kojeg je izveo Godanj dosad neviđenom snagom. Nedugo zatim Soljani iz jedanaesterca smanjuju na 1:2, ali tada pobješnjeli Reki zabija fanstastičan gol sa 28,34 m za 1:3. Odmah su počele kolati priče da je Reki na «nečemu». Međutim, čim se krenulo sa centra Soljani smanjuju na 2:3. Završeno je prvo poluvrijeme. Zamjenjen je «najtiši» igrač lige, te je u igru ušao debitant Mladen Braovac. Nedugo nakon njega izlazi i Piter, te ulazi Ifa. Ivo Zovkić svoju odličnu igru potvrđuje četvrtim golom za vodstvo Soljani – Gradište 2:4, a nakon toga ga mijenja vječiti Joker Marko Dubravac. Pri brzini od 120 km/h koljeno Zvone Merdžana nije izdržalo i zamjenjuje ga samozatajni Čobi. Međutim, ponovo ista priča. Prvi slijedeći napad Soljanja i oni smanjuju na 3:4. Ipak, utakmicu u mirne vode odvodi Mladen Braovac svojim prvim, a za Slavonac petim golom, koji je uspio preživjeti nasrtaj protivničkog golmana, koji ga je htio ugušiti, ali nije, jer su mu smetale rukavice. U publici to nije mogao izdržati Andra Gogolja, koji je njima za uzvrat pokušao ugušiti jednog redara.

Share: