U srijedu, 08.09.10. u 6. kolu, derby utakmica između Slavonca i Tomislava, i ovaj put pružila je obilje uzbuđenja, neizvjesnosti i dramatičnih preokreta. Svakoj ekipi  pripalo je po jedno poluvrijeme, a kao rezultanta demonstracije različitih nogometnih stilova završilo je neodlučeno – 2:2. Pridodamo li tome isključenje 2 gostujuća igrača, te golem broj žutih kartona, znak je da smo bili na ludoj derby utakmici.

Slavonac – Tomislav 2:2 

Tiho 1:0                                                                  Mladen 2:0

Nemojte strahovati, naš golman je obranio ovu loptu

Velika većina domaće kao i gostujuće publike bila je nezadovoljna, ali promišljajući dublje možemo otkriti da smo ustvari prisustvovali excelentnoj utakmici koja zadovoljava sve elemente sportskih drama. U prvom poluvremenu Slavonac je dominirao i poveo golom Tihe iz slobodnog udarca, kada je poderao paučinu iz rašlji. Dobra igra urodila je i perfektnom kombinacijom u suradnji 4-5 igrača kada je Mladen povećao na 2:0 i to je bio rezultat prvog poluvremena, uz isključenje jednog gostujućeg igrača. Komentar gledatelja je, uzevši sve parametre u analizu, da je utakmica  već završena te su kontali gdje još otići popiti ladno pivo. MEĐUTIM,  prava utakmica je ustvari tek počela (halo, pa ovo je derby). Cerna rasterećena odlično otvara drugo poluvrijeme i nakon par minuta smanjuje na 2:1. Ubrzo potom sudac daje drugi crveni karton gostujućem igraču i Slavonac ima dva igrača više. Problem je što Slavonac na treningu nije trenirao  ovakvu varijantu igre sa dva igrača više, tako da su nas Ceranci lukavo iznenadili. Cerna uz nešto slabiju igru Slavonca uspijeva izravnati na 2:2. Do kraja utakmice obje ekipe su imale šanse da daju gol više, ali nogomente muze odlučile su da je ovako najpoštenije. Dragi naši gledatelji nemojte biti tužni (i Ceranci i Gradištanci), jer gledali ste utakmicu upravo onakvu kakvu ste VI tražili. Kao mali statistički prilog navodimo tablice nakon 6. kola aktualne, kao i prethodne dvije sezone.

Tablica nakon 6. kola – sezona 2010/11.

Tablica nakon 6. kola – sezona 2009/10.

Tablica nakon 6. kola – sezona 2008/09.

.

.

Klupski mozgovi su odlučili: Mića definistivno odlazi u kamermane,zanat će peći  kod Pizzia, vrhunskog experta nešto širih kadrova, inače sportskog dopisnika Corriere della Sera

Share: